Plant Pleione

Plant Pleione i hagen eller innendørs i potter

Dyrk PleionePleione er en liten gruppe noe kjøligvoksende orkideer som hovedsakelig kommer fra Kina, Nord-India, Thailand og Nepal. De fleste vokser naturlig nær den nedre snøgrensen i skog. De er semiepifytter og kan bli funnet på mosdekkende greiner eller på bakken rundt trær.  Denne orkideslekten er ikke godt kjent her hos oss. 

Noen få arter er ikke vinterherdige og krever tempererte forhold med lett fuktighet i Dyrk Pleionevinterhalvåret, men de fleste tåler noe kulde hvis de overvintres så tørt som mulig. Pleione kan dyrkes i hagen hele året dersom plantene dekkes mot regn på vinteren. Men du kan også velge å dyrke Pleione i potter på helårsbasis hvis plantene overvintres i en kald kjeller. Mange overvintrer plantene i kjøleskap. Dette er lettdyrkete orkideer og plantes i en blanding av mose og furubark.

Orkidehagen har det beste om ikke det eneste utvalget av Pleione i Norge. Plantene formerer seg godt vegetativt noe som nå gjenspeiler seg i lavere priser ift prisene jeg ga for plantene i import.

Prøv å dyrke Pleione.
Gå til Nettbutikk