Plantelisten høsten 2020

Plantelisten høsten 2020

Renate Plantelisten 2020

Renate

Plantelisten 2020 Barry Phillips

Barry Phillips

Plantelisten høsten 2020 er klar. Gruppen Hageorkideer på FB har fått mange nye medlemmer i 2020. Derfor består plantelisten av kun hybrider Cypripedium som er enklere i kultur enn artene. Bra å starte med hvis du ikke har noen Cypripedium i hagen fra før.
Her kan du lese om dyrking av Cypripedium  

Plantelisten inneholder også to forskjellige marihånd (Dactylorhiza). Dactylorhiza Foliorella som er en meget sterk og vakker hybrid og Dactylorhiza purpurella som også finnes i norsk natur. Her kan du leseom dyrking av Dactylorhiza

Bestillings- og betalingsfrist er 1 september 2020.
Plantelisten finner du på Nettbutikken

 

Plant Pleione

Plant Pleione i hagen eller innendørs i potter

Dyrk PleionePleione er en liten gruppe noe kjøligvoksende orkideer som hovedsakelig kommer fra Kina, Nord-India, Thailand og Nepal. De fleste vokser naturlig nær den nedre snøgrensen i skog. De er semiepifytter og kan bli funnet på mosdekkende greiner eller på bakken rundt trær.  Denne orkideslekten er ikke godt kjent her hos oss. 

Noen få arter er ikke vinterherdige og krever tempererte forhold med lett fuktighet i Dyrk Pleionevinterhalvåret, men de fleste tåler noe kulde hvis de overvintres så tørt som mulig. Pleione kan dyrkes i hagen hele året dersom plantene dekkes mot regn på vinteren. Men du kan også velge å dyrke Pleione i potter på helårsbasis hvis plantene overvintres i en kald kjeller. Mange overvintrer plantene i kjøleskap. Dette er lettdyrkete orkideer og plantes i en blanding av mose og furubark.

Orkidehagen har det beste om ikke det eneste utvalget av Pleione i Norge. Plantene formerer seg godt vegetativt noe som nå gjenspeiler seg i lavere priser ift prisene jeg ga for plantene i import.

Prøv å dyrke Pleione.
Gå til Nettbutikk

Høstsalg 2019

Orkidehagens høstsalg 2019

Cypripedium Frosch Montain King

Orkidehagens høstsalg 2019

Slekten Cypripedium med flere arter, meristemformert Frosch Montain King, kjente hybrider og mange nye hybrider Cypripedium på planteliste . 

Flere forskjellige Bletilla,
Calanthe discolor, Calanthe sieboldii. Calanthe hybrider,
Calopogon tuberosus, Elorchis jap album,
flere arter og hybrider Epipactis og Dactylorhiza praetermissa.

Hva venter du på?

Høstsalg 2019 finner du på Nettbutikken 

Vårsalg 2019

Orkidehagens vårsalg 2019 i nettbutikken er åpnet.Vårsalg 2019 - Cypripedium hybrid

Utvalget består av 10 forskjellige Cypripedium og alle til reduserte priser. Dette er et oppryddingssalg og antall av hver plante er begrenset fra 1 – 3. Benytt sjansen nå og sikre deg noen Cypriedium denne våren. Førstemann til mølla, osv…
Det blir ikke ytterligere salg av Cypripedium denne våren. Neste salg av Cypripedium kommer i september.

Er du ny med hageorkideer er følgende planter de enkleste i hagekultur: Cypripedium flavum, Cypripedium reginae og Cypriedium Ulla Silkens. Disse og flere andre finner du på
Nettbutikken

Orkideslekten Pleione

Orkideslekten Pleione

Orkideslekten Pleione er lite kjent blant hageentusiaster i Norge og er sjeldne å finne på norske planteutsalg eller på norske plantenettsalg .

Pleione Edgecombes - Orkideslekten Pleione

Pleione Edgecombes – Photo Eric Locke

Pleione er enkle i kultur og kan dyrkes i vinduskarmen eller som hageplanter ute hele året.  Enkelte arter og hybrider tåler norske vintre ned mot – 20 grader. Noen få arter og hybrider må holdes frostfritt om vinteren. Skal du lykkes i hagekultur må plantene overvintres tørt og dekkes mot vinterregn. Har du ikke hage kan Pleione også dyrkes inne hele året. Plantene må stå tørt og kjølig gjennom vinteren.

Arter og hybrider i orkideslekten Pleione

Slekten består av omtrent 20 arter og det er laget flere enn 500 hybrider. Blomsterfarger kan være rent hvite, rødlige eller gule. Eller en blanding av alle og ofte med fantastiske tegninger og flekker.
Det er ikke sannsynlig at det tidligere har vært mulig å finne et godt utvalg av Pleione i Norge. Men nå finner du et godt utvalg av Pleione for salg på Orkidehagens nettbutikk.

 

 

Planteliste 2018

Planteliste fra Orkidehagen for Cypripedium 2018

Om planteliste 2018

Planteliste 2018 for Cypripedium inneholder 23 arter/hybrider og er sannsynligvis den plantelisten med flest Cypripedium som noen gang har vært i Norge.  Du vil finne planter på listen som egner seg for en som vil begynne med hageorkideer og for den mer avanserte orkidehagen. Cypripedium er den mest populære av hageorkideene.

Planteliste 2018 - Victoria

Cypripedium Victoria

Planteliste 2018 - Frosch Cypripedium hybrider

Cypripedium hybrider fra Frosch

Slekten Cypripedium består av 58 arter spredt rundt på den nordlige halvkule. I tillegg er det i løpet av de 2-3 siste 10-årene laget omtrent 240 hybrider. Omtrent alle arter og hybrider kan dyrkes i en hage under norske forhold. Cypripedium tåler frost ned mot -25 grader og snø.

Planteliste 2018

De fleste plantene på listen er importert fra Frosch Exlusive Perrenials ® eller HardyOrchid ® og er av best kvalitet som finnes på markedet. Fradelte Cypripedium fra min hage er også tilgjengelige for salg og er til reduserte priser i forhold til prisene på importe planter. Det tar 4-6 år å drive frem en Cypripedium stor nok til å kunne blomstre. Disse juvelene til hagen din er 5-10 ganger dyrere enn en gjennomsnittlig flerårig staude. Skal du oppleve gode resultater i hagen må du følge noen grunnleggende regler. 
Gå til Nettbutikken